BESÖKSADRESS

BÄLLSTAVÄGEN 102

168 64 Bromma

KONTAKT

POSTADRESS

BOX 20096 

161 02 Bromma

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

FAMILJEFÖRETAGET ETABL. 1922

Ekesiöö är ett av de äldsta familjeföretagen inom byggmaterialhandeln som fortfarande ägs och drivs av samma familj, idag av fjärde generationen.


För oss finns det ingen tydlig gräns mellan ”familj” och ”företag” utan vi försöker bedriva vår verksamhet i sann familjeanda där vi eftersträvar en känsla av ”högt i tak”, mycket hjärta och ett tätt samarbete mellan kollegor och kunder.
Vi vill att våra kunder ska känna den gemenskap och kamratanda som mer än 95 års verksamhet byggt upp. Som kund hos oss är man helt enkelt en del av Ekesiöö-familjen.

OM OSS

1922 

grundade Aktiebolaget Karl Ekesiöö sin verksamhet på Humlegårdsgatan i Stockholm 1922. En tid då vår huvudstad växte explosionsartat och virket var eftertraktat. Under 1900-hundratalets unga år och senare hälft fanns det virkesfilialer på flera håll både i och utanför huvudstaden.

1948

flyttades större delen av alla lager samt huvudkontoret till Karlsbodavägen i Bromma. En strategiskt mycket bra plats med nära förbindelser till både järnväg, sjöfart och senare även flyg. 

Med inspiration från en resa i USA så byggdes här en bygghandel med olika avdelningar, allt samlat under ett tak.

​2018

sker det största i Ekesiöös historia, vår nya anläggning på Bällstavägen står klar. Ett projekt som det har arbetats med under många år. Men inte nog med det, Ekesiöö förvärvar Bengtås trä & byggmaterial i Gnesta.

En mycket härligt och roligt tillskott till familjen!

BILDER FRÅN FÖRR